AGENDA

Kongresu MEATing 2024

Rozpoczęcie Kongresu technologów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej MEATing 2024.
  • 9:00
  • Marek Bielski

Rozpoczęcie Kongresu technologów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej MEATing 2024.

Wprowadzenie do tematyki liczenia śladu węglowego Kongresu MEATing 2024
  • 9:05
  • Daniel Szewczuk, Jonasz Szczeniowski Green Climate

Wprowadzenie do tematyki liczenia śladu węglowego Kongresu MEATing 2024

Kondycja oraz krótkookresowe perspektywy branży mięsnej.
  • 9:15
  • Grzegorz Rykaczewski Bank Pekao S.A.

Kondycja oraz krótkookresowe perspektywy branży mięsnej.

Maximum bezpieczeństwa. Maximum higieny. Wygrodzenia linii produkcyjnych.
  • 9:45
  • Irek Kapler, Sebastian Chrzanowski-Sawicki, TROAX

Maximum bezpieczeństwa. Maximum higieny. Wygrodzenia linii produkcyjnych.

Optymalizacja procesów w Branży Mięsnej z wykorzystaniem suchego lodu: najnowsze rozwiązania, korzyści i zwrot z inwestycji.
  • 10:00
  • Krzysztof Golda, COLD JET

Optymalizacja procesów w Branży Mięsnej z wykorzystaniem suchego lodu: najnowsze rozwiązania, korzyści i zwrot z inwestycji.

Schładzanie i mrożenie kriogeniczne – nowe trendy i kierunki rozwoju w branży mięsnej.
  • 10:15
  • Katarzyna Witek, LINDE GAZ

Schładzanie i mrożenie kriogeniczne – nowe trendy i kierunki rozwoju w branży mięsnej.

TrendscopeTM 2024+. Klucz do trendów i potrzeb konsumentów.
  • 10:30
  • Michaela Hladik & Bartosz Kędzia, SYMRISE AG

TrendscopeTM 2024+. Klucz do trendów i potrzeb konsumentów.

PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
  • 11:00

PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.

Przewaga dzięki technice. Jak zapewnić bezpieczeństwo produkcji i optymalne zużycie energii w zakładzie?
  • 11:30
  • Sławomir Kubiczek - Prezes Zarządu FRIZO Sp. z o.o., Jarosław Pokorski - Wiceprezes Zarządu FRIZO Sp. z o.o.

Przewaga dzięki technice. Jak zapewnić bezpieczeństwo produkcji i optymalne zużycie energii w zakładzie?

"Za kulisami jakości: Naukowe i praktyczne aspekty wyboru mięsa w zdrowej diecie". - Dr Wanda Baltaza; "Dobrostan zwierząt w produkcji, a jakość surowca mięsnego". - Dr Tomasz Schwarz
  • 12:00
  • PANEL: Związek Polskie Mięso „Mamy na to przepis”. VI edycja kampanii "Marka Polskie Mięso - Polska Smakuje”

"Za kulisami jakości: Naukowe i praktyczne aspekty wyboru mięsa w zdrowej diecie". - Dr Wanda Baltaza; "Dobrostan zwierząt w produkcji, a jakość surowca mięsnego". - Dr Tomasz Schwarz

"Cechy jakościowe jako atuty i zalety polskiej wieprzowiny i polskiej wołowiny". - dr hab. inż., prof. SGGW Krzysztof Dasiewicz
  • 12:30
  • PANEL: Związek Polskie Mięso

"Cechy jakościowe jako atuty i zalety polskiej wieprzowiny i polskiej wołowiny". - dr hab. inż., prof. SGGW Krzysztof Dasiewicz

Dane jakościowe w pracach działów badawczo-rozwojowego, kontroli jakości  i technologii.
  • 13:00
  • Maria Baborska-Luttikhuis, ANET

Dane jakościowe w pracach działów badawczo-rozwojowego, kontroli jakości i technologii.

Procesy najlepszych praktyk w branży mięsnej – wirtualna fabryka mięsa i wędlin.
  • 13:15
  • Arkadiusz Krzywiński, Adrian Bogacz, CSB

Procesy najlepszych praktyk w branży mięsnej – wirtualna fabryka mięsa i wędlin.

KORZYŚCI EKONOMICZNE z właściwego uzdatniania i odzysku wody w przemyśle mięsnym.
  • 13:30
  • Dawid Piaskowski, MARCOR

KORZYŚCI EKONOMICZNE z właściwego uzdatniania i odzysku wody w przemyśle mięsnym.

Rozwiązania dekarbonizacyjne LOOS BOSCH. Kotły elektryczne, hybrydowe oraz zasilane 100% wodorem.
  • 13:45
  • Adam Jabłoński, Dominik Włodarczyk, LOOS

Rozwiązania dekarbonizacyjne LOOS BOSCH. Kotły elektryczne, hybrydowe oraz zasilane 100% wodorem.

UPEMI wyznacza kierunki w branży mięsnej.
  • 14:00
  • Jolanta Ciechomska, UPEMI

UPEMI wyznacza kierunki w branży mięsnej.

Jak zmienić technologię regeneracji jonitu w SUW i jakie efekty można uzyskać?
  • 14:15
  • Katarzyna Niesiobędzka, SOLANKA Sp. z o.o.

Jak zmienić technologię regeneracji jonitu w SUW i jakie efekty można uzyskać?

PRZERWA OBIADOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
  • 14:30

PRZERWA OBIADOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.

DEBATA EKSPERCKA. Wyzwania kosztowe i podażowe versus chimeryczny konsument. Czy czekają nas wymagające lata?
  • 15:15
  • Współorganizator Debaty: Bank Pekao S.A.

DEBATA EKSPERCKA. Wyzwania kosztowe i podażowe versus chimeryczny konsument. Czy czekają nas wymagające lata?

Zakończenie części wykładowej pierwszego dnia Kongresu MEATing 2024
  • 16:30

Zakończenie części wykładowej pierwszego dnia Kongresu MEATing 2024

TrendscopeTM 2024+. Klucz do trendów i potrzeb konsumentów. Rozwiązania smakowe odpowiadające potrzebom rynku - degustacja.
  • 16:45
  • UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 250 794
  • ZAMKNIĘTE WARSZTATY Symrise AG - PIERWSZA GRUPA

TrendscopeTM 2024+. Klucz do trendów i potrzeb konsumentów. Rozwiązania smakowe odpowiadające potrzebom rynku - degustacja.

Nowy algorytm NUTRI-SCORE w branży mięsnej.
  • 16:45
  • UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 250 794
  • ZAMKNIĘTE WARSZTATY Centrum Znakowania Żywności - PIERWSZA GRUPA

Nowy algorytm NUTRI-SCORE w branży mięsnej.

TrendscopeTM 2024+. Klucz do trendów i potrzeb konsumentów. Rozwiązania smakowe odpowiadające potrzebom rynku - degustacja.
  • 17:45
  • UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 250 794
  • ZAMKNIĘTE WARSZTATY Symrise AG - DRUGA GRUPA

TrendscopeTM 2024+. Klucz do trendów i potrzeb konsumentów. Rozwiązania smakowe odpowiadające potrzebom rynku - degustacja.

Nowy algorytm NUTRI-SCORE w branży mięsnej.
  • 17:45
  • UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 250 794
  • ZAMKNIĘTE WARSZTATY Centrum Znakowania Żywności - DRUGA GRUPA

Nowy algorytm NUTRI-SCORE w branży mięsnej.

Uroczysta Gala – 25-lecie miesięcznika „Rzeźnik polski”, Ceremonia wręczenia nagród w konkursie “To mi smakuje! Eksperci rekomendują” oraz w Plebiscycie “Lider Ekomodernizacji”.
  • 19:30
  • DRESS CODE: Creative black tie

Uroczysta Gala – 25-lecie miesięcznika „Rzeźnik polski”, Ceremonia wręczenia nagród w konkursie “To mi smakuje! Eksperci rekomendują” oraz w Plebiscycie “Lider Ekomodernizacji”.

Rozpoczęcie 2. dnia Kongresu MEATing 2024
  • 9:00
  • Marek Bielski

Rozpoczęcie 2. dnia Kongresu MEATing 2024

Salmonella w ogniu piekielnym.
  • 9:05
  • Małgorzata Stachowiak, Dyrektor ds. Badań Mikrobiologicznych, J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.

Salmonella w ogniu piekielnym.

Oszczędności dzięki szybkiej i skutecznej analizie danych.
  • 9:30
  • Rafał Sulikowski i Sławomir Podymniak, Hogart Business Intelligence Sp. z o.o.

Oszczędności dzięki szybkiej i skutecznej analizie danych.

AIR PRODUCTS – dostawca i producent gazów i rozwiązań w zakresie chłodzenia, mrożenia i pakowania żywności.
  • 10:00
  • Piotr Pawłowski, Air Products

AIR PRODUCTS – dostawca i producent gazów i rozwiązań w zakresie chłodzenia, mrożenia i pakowania żywności.

Zadbaj o jakość swoich produktów wzdłuż całego łańcucha tworzenia wartości.
  • 10:15
  • Arkadiusz Krzywiński, Adrian Bogacz, CSB

Zadbaj o jakość swoich produktów wzdłuż całego łańcucha tworzenia wartości.

Jak mrożenie kriogeniczne drobnych produktów może być opłacalne?
  • 10:30
  • Adam Ziernik, Robert Wiatrowski, AIR LIQUIDE

Jak mrożenie kriogeniczne drobnych produktów może być opłacalne?

Inwestycyjna Wiosna Przemysłu Mięsnego.
  • 10:45
  • Karol Krowiak Mitsubishi Electric Europe B.V. (Sp. z o.o.)

Inwestycyjna Wiosna Przemysłu Mięsnego.

Zarządzanie Ryzykiem Mikrobiologicznym w Przemyśle Mięsnym: Minimalizacja kosztów poprzez Wykrywanie, Przewidywanie i Zapobieganie Niezgodnościom Jakościowym.
  • 11:00
  • Michał Kowalczuk, BIOMERIEUX

Zarządzanie Ryzykiem Mikrobiologicznym w Przemyśle Mięsnym: Minimalizacja kosztów poprzez Wykrywanie, Przewidywanie i Zapobieganie Niezgodnościom Jakościowym.

Wpływ jakości noży i sposobu ostrzenia na wydajność i koszty produkcji.
  • 11:15
  • dr hab. inż. Piotr Brzeski

Wpływ jakości noży i sposobu ostrzenia na wydajność i koszty produkcji.

PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
  • 11:30

PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.

„Wybaczcie Weganie, ale to jedzenie mięsa zrobiło z nas ludzi”. (bastionsmaku.pl).  Jak mięso i wędliny kupują polskie gospodarstwa domowe?
  • 12:00
  • Grzegorz Mech, Business Development Manager, GfK Polonia

„Wybaczcie Weganie, ale to jedzenie mięsa zrobiło z nas ludzi”. (bastionsmaku.pl). Jak mięso i wędliny kupują polskie gospodarstwa domowe?

Jakość - Ma się rozumieć! Tworzenie wartości w dobie zrównoważonego rozwoju.
  • 12:30
  • Szymon Ośko, Dyrektor Zarządzający ds. Jakości, Joanna Gredka, Ekspert ds. Bezpieczeństwa Żywności Animex Foods Sp. z o.o.

Jakość - Ma się rozumieć! Tworzenie wartości w dobie zrównoważonego rozwoju.

"Co się stanie, gdy wyeliminujemy źródła marnowania żywności?” "What happens when we eliminate sources of food waste?"
  • 13:00
  • Agata Milińska i Radosław Krzewski

"Co się stanie, gdy wyeliminujemy źródła marnowania żywności?” "What happens when we eliminate sources of food waste?"

Omówienie kluczowych technologii Alfa Laval na podstawie systemu HyPro
  • 13:15
  • Damian Bartkowiak

Omówienie kluczowych technologii Alfa Laval na podstawie systemu HyPro

ESG w praktyce: czyli czego wymagają właściciele Standardów Bezpieczeństwa Żywności: BRCGS, IFS Food / Logistics  i FSSC 22 000.
  • 13:30
  • Beata Studzińska-Marciniak - TÜV Rheinland Group

ESG w praktyce: czyli czego wymagają właściciele Standardów Bezpieczeństwa Żywności: BRCGS, IFS Food / Logistics i FSSC 22 000.

Wyzwania w zakresie detekcji metali w przemyśle mięsnym - efekt produktu a detekcja zanieczyszczeń.
  • 13:45
  • Daniel Tyszka, Minebea Intec Poland

Wyzwania w zakresie detekcji metali w przemyśle mięsnym - efekt produktu a detekcja zanieczyszczeń.

Czas właściwy na złożenie wniosku o ogłoszenie upadłości.
  • 14:00
  • Piotr Włodawiec, PROKURENT

Czas właściwy na złożenie wniosku o ogłoszenie upadłości.

Wydajne rozwiązania dla produkcji: efektywne krojenie, transport i pakowanie z jednego źródła.
  • 14:15
  • Przemysław Kotewa, Weber Poland Sp. z o.o.

Wydajne rozwiązania dla produkcji: efektywne krojenie, transport i pakowanie z jednego źródła.

Improve food safety and quality with AI powered Vision Inspection System in meat plants.
  • 14:30
  • Yuegang Zhao, KMP ANALITICS

Improve food safety and quality with AI powered Vision Inspection System in meat plants.

Korzyści ekonomiczne wytwarzania pary przy zastosowaniu innowacyjnej technologii STIGEN - Polski producent wytwornic pary ze stali nierdzewnej, oszczędności na paliwie do 20%
  • 14:45
  • mgr inż. Gwidon Janów - Prezes Zarządu STIGEN Sp. z o.o.

Korzyści ekonomiczne wytwarzania pary przy zastosowaniu innowacyjnej technologii STIGEN - Polski producent wytwornic pary ze stali nierdzewnej, oszczędności na paliwie do 20%

Wędzenie liniowe GEA kluczem do sukcesu i przewagi konkurencyjnej.
  • 15:00
  • Jakub Mielewczyk, GEA FOOD Solutions

Wędzenie liniowe GEA kluczem do sukcesu i przewagi konkurencyjnej.

Innowacyjne rozwiązania Ecolab dla klientów branży mięsnej związane z oszczędnościami mediów i czasu pracy.
  • 15:15
  • Damian Zieliński, Ecolab Sp. z o.o.

Innowacyjne rozwiązania Ecolab dla klientów branży mięsnej związane z oszczędnościami mediów i czasu pracy.

Pieniądze za używane syntetyczne czynniki chłodnicze z grupy HFC
  • 15:30
  • Jarosław Stalewski, A-Gas Nederland B.V.

Pieniądze za używane syntetyczne czynniki chłodnicze z grupy HFC

PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
  • 15:45

PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.

DEBATA EKSPERCKA:  Meandry jakości - co producent wiedzieć powinien?
  • 16:00
  • Współorganizator Debaty: J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.

DEBATA EKSPERCKA: Meandry jakości - co producent wiedzieć powinien?

Rozstrzygnięcie Grywalizacji kongresowej, wręczenie nagród rzeczowych zwycięzcom. Zakończenie Kongresu MEATing 2024
  • 17:15

Rozstrzygnięcie Grywalizacji kongresowej, wręczenie nagród rzeczowych zwycięzcom. Zakończenie Kongresu MEATing 2024

OBIAD
  • 17:30

OBIAD

Agenda kongresowa jest dostępna również w naszej aplikacji.

Aplikacja kongresowa

Pobierz już dziś!

AppStore (iOS) | Google Play (Android)

Get AppsGet Apps

APLIKACJA KONGRESOWA pozwoli Ci m.in.:

przeglądać i filtrować Agendę wydarzenia,
*
oznaczać najciekawsze pozycje w Agendzie,
*
zapoznać się z Prelegentami,
*
poznać Partnerów wydarzenia,
*
oceniać prezentacje,
*
wziąć udział w GRYWALIZACJI i wygrać CENNE NAGRODY RZECZOWE,
*
rozmawiać na czacie z innymi uczestnikami Kongresu,
*
nawiązać kontakt z innymi uczestnikami Kongresu,
*
umówić się na spotkanie z innymi uczestnikami Kongresu,
*
stworzyć wirtualną wizytówkę i dzielić się nią z innymi uczestnikami Kongresu,
*
dzielić się na bieżąco z innymi uczestnikami, swoimi wrażeniami, na wall-u konferencyjnym (zdjęcia, filmy, wpisy).

Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w Agendzie wydarzenia.