Menu
AGENDA
Kongresu MEATing 2024
- 9:00
- Marek Bielski
Rozpoczęcie Kongresu technologów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej MEATing 2024.
- 9:05
- Daniel Szewczuk, Jonasz Szczeniowski Green Climate
Wprowadzenie do tematyki liczenia śladu węglowego Kongresu MEATing 2024
- 9:15
- Grzegorz Rykaczewski Bank Pekao S.A.
Kondycja oraz krótkookresowe perspektywy branży mięsnej.
- 9:45
- Irek Kapler, Sebastian Chrzanowski-Sawicki, TROAX
Maximum bezpieczeństwa. Maximum higieny. Wygrodzenia linii produkcyjnych.
- 10:00
- Krzysztof Golda, COLD JET
Optymalizacja procesów w Branży Mięsnej z wykorzystaniem suchego lodu: najnowsze rozwiązania, korzyści i zwrot z inwestycji.
- 10:15
- Katarzyna Witek, LINDE GAZ
Schładzanie i mrożenie kriogeniczne – nowe trendy i kierunki rozwoju w branży mięsnej.
- 10:30
- Michaela Hladik & Bartosz Kędzia, SYMRISE AG
TrendscopeTM 2024+. Klucz do trendów i potrzeb konsumentów.
- 11:00
PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
- 11:30
- Sławomir Kubiczek - Prezes Zarządu FRIZO Sp. z o.o., Jarosław Pokorski - Wiceprezes Zarządu FRIZO Sp. z o.o.
Przewaga dzięki technice. Jak zapewnić bezpieczeństwo produkcji i optymalne zużycie energii w zakładzie?
- 12:00
- PANEL: Związek Polskie Mięso „Mamy na to przepis”. VI edycja kampanii "Marka Polskie Mięso - Polska Smakuje”
"Za kulisami jakości: Naukowe i praktyczne aspekty wyboru mięsa w zdrowej diecie". - Dr Wanda Baltaza; "Dobrostan zwierząt w produkcji, a jakość surowca mięsnego". - Dr Tomasz Schwarz
- 12:30
- PANEL: Związek Polskie Mięso
"Cechy jakościowe jako atuty i zalety polskiej wieprzowiny i polskiej wołowiny". - dr hab. inż., prof. SGGW Krzysztof Dasiewicz
- 13:00
- Maria Baborska-Luttikhuis, ANET
Dane jakościowe w pracach działów badawczo-rozwojowego, kontroli jakości i technologii.
- 13:15
- Arkadiusz Krzywiński, Adrian Bogacz, CSB
Procesy najlepszych praktyk w branży mięsnej – wirtualna fabryka mięsa i wędlin.
- 13:30
- Dawid Piaskowski, MARCOR
KORZYŚCI EKONOMICZNE z właściwego uzdatniania i odzysku wody w przemyśle mięsnym.
- 13:45
- Adam Jabłoński, Dominik Włodarczyk, LOOS
Rozwiązania dekarbonizacyjne LOOS BOSCH. Kotły elektryczne, hybrydowe oraz zasilane 100% wodorem.
- 14:00
- Jolanta Ciechomska, UPEMI
UPEMI wyznacza kierunki w branży mięsnej.
- 14:15
- Katarzyna Niesiobędzka, SOLANKA Sp. z o.o.
Jak zmienić technologię regeneracji jonitu w SUW i jakie efekty można uzyskać?
- 14:30
PRZERWA OBIADOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
- 15:15
- Współorganizator Debaty: Bank Pekao S.A.
DEBATA EKSPERCKA. Wyzwania kosztowe i podażowe versus chimeryczny konsument. Czy czekają nas wymagające lata?
- 16:30
Zakończenie części wykładowej pierwszego dnia Kongresu MEATing 2024
- 16:45
- UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 250 794
- ZAMKNIĘTE WARSZTATY Symrise AG - PIERWSZA GRUPA
TrendscopeTM 2024+. Klucz do trendów i potrzeb konsumentów. Rozwiązania smakowe odpowiadające potrzebom rynku - degustacja.
- 16:45
- UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 250 794
- ZAMKNIĘTE WARSZTATY Centrum Znakowania Żywności - PIERWSZA GRUPA
Nowy algorytm NUTRI-SCORE w branży mięsnej.
- 17:45
- UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 250 794
- ZAMKNIĘTE WARSZTATY Symrise AG - DRUGA GRUPA
TrendscopeTM 2024+. Klucz do trendów i potrzeb konsumentów. Rozwiązania smakowe odpowiadające potrzebom rynku - degustacja.
- 17:45
- UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 250 794
- ZAMKNIĘTE WARSZTATY Centrum Znakowania Żywności - DRUGA GRUPA
Nowy algorytm NUTRI-SCORE w branży mięsnej.
- 19:30
- DRESS CODE: Creative black tie
Uroczysta Gala – 25-lecie miesięcznika „Rzeźnik polski”, Ceremonia wręczenia nagród w konkursie “To mi smakuje! Eksperci rekomendują” oraz w Plebiscycie “Lider Ekomodernizacji”.
- 9:00
- Marek Bielski
Rozpoczęcie 2. dnia Kongresu MEATing 2024
- 9:05
- Małgorzata Stachowiak, Dyrektor ds. Badań Mikrobiologicznych, J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
Salmonella w ogniu piekielnym.
- 9:30
- Rafał Sulikowski i Sławomir Podymniak, Hogart Business Intelligence Sp. z o.o.
Oszczędności dzięki szybkiej i skutecznej analizie danych.
- 10:00
- Piotr Pawłowski, Air Products
AIR PRODUCTS – dostawca i producent gazów i rozwiązań w zakresie chłodzenia, mrożenia i pakowania żywności.
- 10:15
- Arkadiusz Krzywiński, Adrian Bogacz, CSB
Zadbaj o jakość swoich produktów wzdłuż całego łańcucha tworzenia wartości.
- 10:30
- Adam Ziernik, Robert Wiatrowski, AIR LIQUIDE
Jak mrożenie kriogeniczne drobnych produktów może być opłacalne?
- 10:45
- Karol Krowiak Mitsubishi Electric Europe B.V. (Sp. z o.o.)
Inwestycyjna Wiosna Przemysłu Mięsnego.
- 11:00
- Michał Kowalczuk, BIOMERIEUX
Zarządzanie Ryzykiem Mikrobiologicznym w Przemyśle Mięsnym: Minimalizacja kosztów poprzez Wykrywanie, Przewidywanie i Zapobieganie Niezgodnościom Jakościowym.
- 11:15
- dr hab. inż. Piotr Brzeski
Wpływ jakości noży i sposobu ostrzenia na wydajność i koszty produkcji.
- 11:30
PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
- 12:00
- Grzegorz Mech, Business Development Manager, GfK Polonia
„Wybaczcie Weganie, ale to jedzenie mięsa zrobiło z nas ludzi”. (bastionsmaku.pl). Jak mięso i wędliny kupują polskie gospodarstwa domowe?
- 12:30
- Szymon Ośko, Dyrektor Zarządzający ds. Jakości, Joanna Gredka, Ekspert ds. Bezpieczeństwa Żywności Animex Foods Sp. z o.o.
Jakość - Ma się rozumieć! Tworzenie wartości w dobie zrównoważonego rozwoju.
- 13:00
- Agata Milińska i Radosław Krzewski
"Co się stanie, gdy wyeliminujemy źródła marnowania żywności?” "What happens when we eliminate sources of food waste?"
- 13:15
- Damian Bartkowiak
Omówienie kluczowych technologii Alfa Laval na podstawie systemu HyPro
- 13:30
- Beata Studzińska-Marciniak - TÜV Rheinland Group
ESG w praktyce: czyli czego wymagają właściciele Standardów Bezpieczeństwa Żywności: BRCGS, IFS Food / Logistics i FSSC 22 000.
- 13:45
- Daniel Tyszka, Minebea Intec Poland
Wyzwania w zakresie detekcji metali w przemyśle mięsnym - efekt produktu a detekcja zanieczyszczeń.
- 14:00
- Piotr Włodawiec, PROKURENT
Czas właściwy na złożenie wniosku o ogłoszenie upadłości.
- 14:15
- Przemysław Kotewa, Weber Poland Sp. z o.o.
Wydajne rozwiązania dla produkcji: efektywne krojenie, transport i pakowanie z jednego źródła.
- 14:30
- Yuegang Zhao, KMP ANALITICS
Improve food safety and quality with AI powered Vision Inspection System in meat plants.
- 14:45
- mgr inż. Gwidon Janów - Prezes Zarządu STIGEN Sp. z o.o.
Korzyści ekonomiczne wytwarzania pary przy zastosowaniu innowacyjnej technologii STIGEN - Polski producent wytwornic pary ze stali nierdzewnej, oszczędności na paliwie do 20%
- 15:00
- Jakub Mielewczyk, GEA FOOD Solutions
Wędzenie liniowe GEA kluczem do sukcesu i przewagi konkurencyjnej.
- 15:15
- Damian Zieliński, Ecolab Sp. z o.o.
Innowacyjne rozwiązania Ecolab dla klientów branży mięsnej związane z oszczędnościami mediów i czasu pracy.
- 15:30
- Jarosław Stalewski, A-Gas Nederland B.V.
Pieniądze za używane syntetyczne czynniki chłodnicze z grupy HFC
- 15:45
PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
- 16:00
- Współorganizator Debaty: J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
DEBATA EKSPERCKA: Meandry jakości - co producent wiedzieć powinien?
- 17:15
Rozstrzygnięcie Grywalizacji kongresowej, wręczenie nagród rzeczowych zwycięzcom. Zakończenie Kongresu MEATing 2024
- 17:30
OBIAD
Agenda kongresowa jest dostępna również w naszej aplikacji.
APLIKACJA KONGRESOWA pozwoli Ci m.in.:
przeglądać i filtrować Agendę wydarzenia,
*
oznaczać najciekawsze pozycje w Agendzie,
*
zapoznać się z Prelegentami,
*
poznać Partnerów wydarzenia,
*
oceniać prezentacje,
*
wziąć udział w GRYWALIZACJI i wygrać CENNE NAGRODY RZECZOWE,
*
rozmawiać na czacie z innymi uczestnikami Kongresu,
*
nawiązać kontakt z innymi uczestnikami Kongresu,
*
umówić się na spotkanie z innymi uczestnikami Kongresu,
*
stworzyć wirtualną wizytówkę i dzielić się nią z innymi uczestnikami Kongresu,
*
dzielić się na bieżąco z innymi uczestnikami, swoimi wrażeniami, na wall-u konferencyjnym (zdjęcia, filmy, wpisy).