Program

UCZESTNICY DEBAT
Quo vadis branżo mięsna? Zmiany na rynku – szanse czy zagrożenia?

Jolanta Ciechomska

Kierownik Systemu QAFP

Iwona Kołodziejczyk

Senior Brand Manager Pamapol S.A.

Marta Marczak

Dyrektor ds. strategii marek, PwC Polska

dr hab. Dariusz Lisiak

prof. IBPR-S, Przewodniczący Rady ds. Klasyfikacji Tusz Zwierząt Rzeźnych

Łukasz Łamejko

Menadżer ds. Kontroli Jakości Produktów Świeżych w Jeronimo Martins Polska

Stanisław Łoboziak

Koordynator Laboratorium Biologicznego w Centrum Nauki Kopernik, który „wyhodował” mięso komórkowe na liściu szpinaku

Marek Marzec

IFS Business Development Consultant CEE at IFS – International Featured Standard

Grzegorz Mech

Business Development Manager, GfK Polonia 

prof. dr hab. inż. Władysław Migdał

Katedra Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie

Jacek Palec

Prezes Zarządu Frisco.pl S.A.

Grzegorz Rykaczewski

Analityk sektora rolno-spożywczego w Santander Bank Polska

Jerzy Wierzbicki

Prezes Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego

Inne Osoby

w trakcie potwierdzania

Program ramowy Kongresu MEATing 2020*

UWAGA!
ZMIANA TERMINU NA 9. września 2020 r.

Kongres MEATing odbędzie się 25. maja 2021 r.

BLOK nr 1
Marketing produktu, a Prawo żywnościowe

Sesja wprowadzająca

  • „Bez konserwantów”, „bez glutaminianu”, „bez fosforanów”, „bez laktozy” i inne „negative claims”, a aktualne interpretacje.
  • Oznakowanie żywności i pasz jako wolnych od GMO – nowe regulacje krajowe.
  • Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w praktyce rynkowej.

Katarzyna Szatkowska
Technolog żywności i specjalista ds. prawa żywnościowego w Centrum Znakowania Żywności (www.CentrumZZ.pl). Absolwentka technologii żywności Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz biotechnologii Uniwersytetu im. A. Mickiewicza w Poznaniu.
Specjalizuje się w zakresie etykietowania środków spożywczych, projektowaniu nowych produktów i ich marketingu oraz ocenie bezpieczeństwa. Na co dzień pomaga podmiotom branży spożywczej w licznych kwestiach związanych z prawem żywnościowym.

Prezentacje Partnerów Kongresu

DEBATA 1
Quo vadis branżo mięsna? Zmiany na rynku – szanse czy zagrożenia? – część 1.
BLOK nr 2
Wyzwania dla branży przetwórstwa mięsa

Tematyka:

  • Opakowania dla branży przetwórstwa mięsnego.
  • Wymagania stawiane przez handel.
  • Najnowsze rozwiązania dla branży mięsnej.

Prezentacje Partnerów Kongresu

DEBATA 2
Quo vadis branżo mięsna? Zmiany na rynku – szanse czy zagrożenia? – część 2.
BLOK nr 3
Jakość i bezpieczeństwo przetworów mięsnych

Tematyka

  • Kultura Jakości.
  • Zafałszowania żywności.
  • Higiena procesu produkcyjnego.

Prezentacje Partnerów Kongresu

DEBATA 3
Quo vadis branżo mięsna? Zmiany na rynku – szanse czy zagrożenia? – część 3.
UROCZYSTA GALA
Uroczysta Gala podsumowująca Kongres.
Ceremonia wręczenia nagród w konkursie “To mi smakuje!”.
DRESS CODE: Business smart

*Organizator Kongresu zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian w programie.