Menu
AGENDA
Kongresu MEATing 2022
- 9:00
- Marek Bielski
Rozpoczęcie Kongresu technologów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej MEATing 2022.
- 9:20
- Magdalena Kowalewska, Senior Food & Agri Sector Analyst at BNP Paribas
Rynek mięsa w obliczu lokalnych i globalnych zmian.
- 10:00
- Marcin Gozdryra, Dyrektor Działu handlowego, FRIZO Sp. z o.o.
Efektywność energetyczna zakładów przemysłowych – jak zachować przewagę w czasie transformacji energetycznej?
- 10:15
- Rafał Dzięcioł, Key Account Manager, Schoeller Allibert Sp. z o.o.
Krótka opowieść o pojemniku, dzięki któremu oszczędzisz miejsce na produkcji, magazynie i transporcie zwrotnym.
- 10:30
- Sebastian Dmytryk, Inżynier Sprzedaży Robotów Przemysłowych / Sales and Technical Representative, Robotics Division, STAUBLI Łódź Sp. z o.o.
Roboty przemysłowe w procesie produkcji mięsa.
- 10:45
- Karol Krowiak, Piotr Dudkiewicz, Mitsubishi Electric Europe B.V. (Sp. z o.o.)
Inwestycyjne wyzwania branży mięsnej.
- 11:00
- dr Sandra Wolna, SCANWAY Sp. z o.o.
Co łączy kosmos z branżą mięsną? O wykorzystaniu nowoczesnych technologii w przemyśle spożywczym.
- 11:15
- Andrzej Szubryt - BPSC, Specjalista ds. konsultingu i analiz oraz Wojciech Kowalczuk, WIPASZ, Kierownik ds. Projektów
Krok dalej niż ERP. Czyli o Impulsie w Wipaszu.
- 11:30
PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
- 12:00
- Bartosz Kędzia, Symrise AG
MEATing the World. Skąd ten smak?
- 12:30
- Grzegorz Mech, Business Development Manager, GfK Consumer Panels & Services
Jedyne, czego można być, w życiu pewnym, to zmiana – nowe realia na rynku mięsa.
- 13:00
- Katarzyna Ćwik, Dyrektor Handlowy, Prokurent, Moguntia Food Polska
Sklep firmowy - inny niż wszystkie.
- 13:15
- Lidia Jusis-Wójcik, Business Development Manager, Roboplast Sp. z o.o.
Robogreen - zielone rozwiązania w branży opakowań.
- 13:30
- W trakcie ustaleń
W trakcie ustaleń
- 13:45
- Krzysztof Wyszyński, AVICON
Wykorzystanie systemów wizyjnych w celu poprawy procesów, podnoszenia jakości i optymalizacji kosztów.
- 14:00
PRZERWA OBIADOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
- 15:00
- DEBATA EKSPERCKA - Moderator: Grzegorz Kozieja, Dyrektor Biura Analiz Sektora Rolno-Spożywczego Departament Międzynarodowy Hub Food&Agri.
Wyzwania ciekawych czasów – polski sektor mięsny AD 2022.
- 16:30
Zakończenie części merytorycznej pierwszego dnia Kongresu MEATing 2022.
- 16:45
- ZAMKNIĘTE WARSZTATY Symrise AG (rozwiązania smakowe dla branży mięsnej)
- UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 003 595
“MEATing the World. Skąd ten smak?” – PIERWSZA GRUPA
- 17:45
- ZAMKNIĘTE WARSZTATY Symrise AG (rozwiązania smakowe dla branży mięsnej)
- UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 003 595
“MEATing the World. Skąd ten smak?” – DRUGA GRUPA
- 20:00
- DRESS CODE: Creative black tie
Uroczysta Gala - Ceremonia wręczenia nagród w konkursie “To mi smakuje! Eksperci rekomendują”.
- 9:00
- Marek Bielski
Rozpoczęcie 2. dnia Kongresu MEATing 2022.
- 9:05
- Katarzyna Szatkowska, Centrum Znakowania Żywności
Green Claims w znakowaniu żywności.
- 9:30
- Małgorzata Stachowiak, Dyrektor ds. Badań Mikrobiologicznych, J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
Prezentacja merytoryczna
- 10:00
- Marta Marjanowska, Dyrektor Zarządzający/ Prokurent, Przedsiębiorstwo MARCOR Jan Marjanowski
Uzdatnianie wody w przemyśle mięsnym - bezpieczny produkt i instalacje.
- 10:15
- Andrzej Wojtkowski, Sales Engineer, Konica Minolta Sensing Europe B.V.
Kontrola jakości koloru w przemyśle spożywczym.
- 10:30
- Eurofins Polska Sp. z o.o.
Temat w trakcie ustaleń
- 10:45
- MANE / WIPOL
Temat w trakcie ustaleń
- 11:00
- Jolanta Ciechomska, Kierownik ds. Systemu QAFP, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego
System QAFP – odpowiedź na potrzeby świadomych klientów.
- 11:15
PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
- 12:00
- dr inż. Elżbieta Rosiak, Prezes Zarządu ProgFood
Mikrobiologiczny Model Prognostyczny - narzędzie do walidacji terminów przydatności i bezpieczeństwa Twojego produktu.
- 12:30
- Szymon Ośko, Dyrektor Zarządzający ds. Jakości, Joanna Gredka, Koordynator ds. Mikrobiologii i Chemii Żywności, Ewa Trojanowska, Pełnomocnik ds. jakości, Animex Sp. z o.o.
Policzmy się z bakteriami – mikrobiologia prognostyczna w praktyce i nie tylko.
- 13:15
- Konrad Kowalczyk, Sales Engineer ALFA LAVAL
Optymalizacja wydajności produkcji poprzez odzysk białka - Alfa Laval CentriFlow.
- 13:30
- dr Anna Ławniczek-Wałczyk, Pracownia Zagrożeń Biologicznych, Centralny Instytut Ochrony Pracy - Państwowy Instytut Badawczy
Biofilmy, bioaerozole i inne biologiczne zagrożenia zawodowe w przemyśle mięsnym.
- 14:00
PRZERWA OBIADOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
- 15:00
- DEBATA EKSPERCKA
Jakość - systemy, zagrożenia, wymagania.
- 16:30
ZAKOŃCZENIE KONGRESU MEATing 2022.
- 18:00
- DRESS CODE: Business smart