Menu
AGENDA
Kongresu MEATing 2023
UWAGA
To jest Agenda z 2023 roku
- 9:00
- Marek Bielski
Rozpoczęcie Kongresu technologów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej MEATing 2023
- 9:15
- Sławomir Kubiczek Prezes Zarządu, Jarosław Pokorski Wiceprezes Zarządu FRIZO Sp. z o.o.
Nowoczesne i energooszczędne rozwiązania FRIZO z zakresu chłodnictwa przemysłowego, wentylacji i pomp ciepła.
- 9:30
- Damian Guzman, zastępca Dyrektora Generalnego Gremi Personal
Wyzwania branży mięsnej na lata 2023-2024 - czy zabraknie pracowników?
- 9:45
- Aleksander Rybicki
Wstęp - SAP Polska Sp. z o.o.
- 9:50
- Paweł Dziwiński, Plaut Consulting Polska sp. z o.o.
SAP S4HANA Meat&Fish Management – rozwiązanie branżowe do planowania, kontroli i śledzenia procesu przetwarzania mięsa i ryb.
- 10:10
- Bartosz Węcławek, IPOPEMA Business Consulting
Jak przejąć kontrolę nad procesami produkcyjnymi dzięki SAP Manufacturing Execution System?
- 10:30
- Jakub Musiał CRYOGAS M&T Poland Sp. z o.o.
Zastosowanie technologii LNG w przemyśle mięsnym.
- 10:45
- Andrzej Szubryt, Marceli Mila, BPSC Sp. z o.o.
Senior wśród dostawców ERP, czyli 35 lat BPSC | O podejściu do Klientów, rozwoju systemu i jakości wdrożeń.
- 11:00
- Tatiana Perczak-Szanowska, Prezes Zarządu BUSCH Polska Sp. z o.o.
Praktyczne wskazówki jak zredukować koszty i zadbać o środowisko w zakładach produkcyjnych.
- 11:15
- Michał Gatkowski, VIVERNO Sp. z o.o.
Wyzwania branży mięsnej i sposoby pozyskiwania finansowania w czasach dekarbonizacji.
- 11:30
PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
- 12:00
- Debatę poprowadzi: Tomasz Parzybut, Prezes Zarządu Głównego SRW RP
Debata ekspercka z udziałem Przedstawiciela Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
- 13:30
PRZERWA OBIADOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
- 14:15
- Józef Adam Kowalczyk, Euro-Most
Środki krajowe, KPO oraz nowa perspektywa finansowa 2021-2027 dla inwestycji w przemyśle mięsnym.
- 14:30
- Bartosz Kędzia, SYMRISE AG, Aromat Vertex
Street Food - ulice pełne smaków.
- 15:00
- Grzegorz Mech, Business Development Manager GfK Polonia
Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy. Mięso i przetwory mięsne w zakupach Polaków.
- 15:30
- Sebastian Dmytryk – Inżynier Sprzedaży Robotów Przemysłowych STÄUBLI ŁÓDŹ
Ograniczanie kosztów i poprawa jakości czyli robotyzacja w przemyśle mięsnym.
- 15:45
- Piotr Brzeski CULTERY SOLUTIONS
Ostrzenie noży i jego wpływ na wydajność pracy i koszty przedsiębiorstwa. -
- 16:00
- Lidia Michna C.E. Roeper GmbH
Flexitarianizm - możliwość ekspansji na rynku dzięki surowcom roślinnym
- 16:15
- Jarosław Szkuć Menadżer do obsługi klientów kluczowych, Paweł Plewa Sales Manager JELUX Polska Sp. z o.o.
Trendy sprzedaży - top 8 nieoczywistych osłonek naturalnych
- 16:30
- Jolanta Wyszkowska, WEBER Poland Sp. z o.o.
Wydajne rozwiązania dla produkcji: efektywne krojenie, transport i pakowanie z jednego źródła.
- 16:45
Zakończenie części wykładowej pierwszego dnia Kongresu MEATing 2023
- 16:50
- UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 250 794
- ZAMKNIĘTE WARSZTATY Symrise AG - PIERWSZA GRUPA
Street Food - ulice pełne smaków.
- 16:50
- UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 250 794
- ZAMKNIĘTE WARSZTATY Centrum Znakowania Żywności - PIERWSZA GRUPA
WARSZTATY Z PRAWA ŻYWNOŚCIOWEGO
- 17:45
- UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 250 794
- ZAMKNIĘTE WARSZTATY Symrise AG - DRUGA GRUPA
Street Food - ulice pełne smaków.
- 17:45
- UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 250 794
- ZAMKNIĘTE WARSZTATY Centrum Znakowania Żywności - DRUGA GRUPA
WARSZTATY Z PRAWA ŻYWNOŚCIOWEGO
- 20:00
- DRESS CODE: Creative black tie
Uroczysta Gala - Ceremonia wręczenia nagród w konkursie “To mi smakuje! Eksperci rekomendują” oraz w Plebiscycie “Lider Ekomodernizacji”.
- 9:00
- Marek Bielski
Rozpoczęcie 2. dnia Kongresu MEATing 2023
- 9:05
- Małgorzata Stachowiak, Dyrektor ds. Badań Mikrobiologicznych, J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
Mikrobiologia na papierze albo Pudełko Niespodzianka
- 9:30
- Piotr Chojnacki, MUNTERS Sp. z o.o.
Poprawa higieny i bezpieczeństwa produkcji w przemyśle mięsnym poprzez kontrolę wilgotności
- 9:45
- Marcin Ciemięga, International Key Account Manager KERSIA Polska Sp. z o.o.
GATEWAY – interaktywna walidacja procesów mycia i dezynfekcji
- 10:00
- Aneta Sikorska, TÜV SÜD Polska Sp. z o.o.
Program Weryfikacji TÜV SÜD Polska „Dobrostan zwierząt”
- 10:15
- Piotr Włodawiec Kancelaria Radców Prawnych i Adwokatów Prokurent Sp.p.
Karta produktu
- 10:30
- Karol Krowiak Mitsubishi Electric Europe B.V. (Sp. z o.o.)
Przestrzeń, która ogranicza
- 10:45
- Damian Zieliński ECOLAB Sp. z o.o.
Inspexx 210 - jako alternatywa dla sterylizacji termicznej 82 st. C
- 11:00
- Tomasz Skawiński COLDTEAM
Nowoczesne systemy chłodzenia „czystej” wody technologicznej do 0,5 st. C.
- 11:15
- Dimitri Tavernarakis, Global Hygienic Design Excellence Lead, RDQ, Mondelēz International RD&Q Sp. z o.o.
Presentation of EHEDG Organization
- 11:30
PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
- 12:00
- dr inż. Elżbieta Rosiak, Prezes Zarządu ProgFood Sp. z o.o.
Znaczenie prognozowania mikrobiologicznego w zapewnianiu bezpieczeństwa żywności
- 12:30
- Szymon Ośko, Dyrektor Zarządzający ds. Jakości, Joanna Gredka, Ekspert ds. Bezpieczeństwa Żywności Animex Foods Sp. z o.o.
Jakość ma głos! O skutecznej komunikacji w biznesie.
- 13:00
- Maciej Głogowski, Alfa Laval Polska Sp. z o.o.
Zrównoważona optymalizacja linii do wytopu tłuszczu
- 13:15
- Justyna Zielińska, Dyrektor Food Division, Bartosz Słowiński, Project Manager MAYEKAWA Polska Sp. z o.o.
Jak uzyskać najwyższą jakość podczas trybowania mięsa białego i czerwonego. Nowatorskie, unikalne rozwiązania zastosowane w urządzeniach Mayekawa.
- 13:30
- dr inż. Łukasz Łopusiewicz Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
"Drugie życie" surowców ubocznych przemysłu rolno-spożywczego - możliwości wykorzystania do opracowania innowacyjnych produktów spożywczych i dodatków do żywności.
- 13:50
- Kamila Kuik, CEE Microbiology Technical Manager ALS Food&Pharmaceutical Polska
Skok przez płotki, czyli hurdle technology
- 14:20
PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
- 15:00
- MODERATORKA: Klaudia Kołodziej, Hamilton Sp. z o.o.
- UCZESTNICZKI / UCZESTNICY DEBATY: ANIMEX, HAMILTON, FOOD WELL, SEALED AIR, FRIZO
DEBATA EKSPERCKA: Jakość - systemy, zagrożenia, wymagania.
- 16:30
Rozstrzygnięcie Grywalizacji kongresowej, wręczenie nagród rzeczowych zwycięzcom. Zakończenie Kongresu MEATing 2023
- 16:45
OBIAD
Agenda kongresowa jest dostępna również w naszej aplikacji.
APLIKACJA KONGRESOWA pozwoli Ci m.in.:
przeglądać i filtrować Agendę wydarzenia,
*
oznaczać najciekawsze pozycje w Agendzie,
*
zapoznać się z Prelegentami,
*
poznać Partnerów wydarzenia,
*
oceniać prezentacje,
*
wziąć udział w GRYWALIZACJI i wygrać CENNE NAGRODY RZECZOWE,
*
rozmawiać na czacie z innymi uczestnikami Kongresu,
*
nawiązać kontakt z innymi uczestnikami Kongresu,
*
umówić się na spotkanie z innymi uczestnikami Kongresu,
*
stworzyć wirtualną wizytówkę i dzielić się nią z innymi uczestnikami Kongresu,
*
dzielić się na bieżąco z innymi uczestnikami, swoimi wrażeniami, na wall-u konferencyjnym (zdjęcia, filmy, wpisy).