Skip to content
  • Kongres
  • Dlaczego warto?
  • Agenda
  • Konkurs
  • Partnerzy
  • Promocja marki
  • Lokalizacja
  • Kontakt
  • Galeria 2021
  • Repozytorium wystąpień 2021
Menu
  • Kongres
  • Dlaczego warto?
  • Agenda
  • Konkurs
  • Partnerzy
  • Promocja marki
  • Lokalizacja
  • Kontakt
  • Galeria 2021
  • Repozytorium wystąpień 2021

AGENDA

Kongresu MEATing 2022

Pobierz Agendę w PDF
  • 7 czerwca
  • 8 czerwca
Rozpoczęcie Kongresu technologów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej MEATing 2022.
  • 9:00
  • Marek Bielski

Rozpoczęcie Kongresu technologów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej MEATing 2022.

Rynek mięsa w obliczu lokalnych i globalnych zmian.
  • 9:20
  • Magdalena Kowalewska, Senior Food & Agri Sector Analyst at BNP Paribas

Rynek mięsa w obliczu lokalnych i globalnych zmian.

Efektywność energetyczna zakładów przemysłowych – jak zachować przewagę w czasie transformacji energetycznej?
  • 10:00
  • Marcin Gozdryra, Dyrektor Działu handlowego, FRIZO Sp. z o.o.

Efektywność energetyczna zakładów przemysłowych – jak zachować przewagę w czasie transformacji energetycznej?

Krótka opowieść o pojemniku, dzięki któremu oszczędzisz miejsce na produkcji, magazynie i transporcie zwrotnym.
  • 10:15
  • Rafał Dzięcioł, Key Account Manager, Schoeller Allibert Sp. z o.o.

Krótka opowieść o pojemniku, dzięki któremu oszczędzisz miejsce na produkcji, magazynie i transporcie zwrotnym.

Roboty przemysłowe w procesie produkcji mięsa.
  • 10:30
  • Sebastian Dmytryk, Inżynier Sprzedaży Robotów Przemysłowych / Sales and Technical Representative, Robotics Division, STAUBLI Łódź Sp. z o.o.

Roboty przemysłowe w procesie produkcji mięsa.

Inwestycyjne wyzwania branży mięsnej.
  • 10:45
  • Karol Krowiak, Piotr Dudkiewicz, Mitsubishi Electric Europe B.V. (Sp. z o.o.)

Inwestycyjne wyzwania branży mięsnej.

Co łączy kosmos z branżą mięsną? O wykorzystaniu nowoczesnych technologii w przemyśle spożywczym.
  • 11:00
  • dr Sandra Wolna, SCANWAY Sp. z o.o.

Co łączy kosmos z branżą mięsną? O wykorzystaniu nowoczesnych technologii w przemyśle spożywczym.

Krok dalej niż ERP. Czyli o Impulsie w Wipaszu.
  • 11:15
  • Andrzej Szubryt - BPSC, Specjalista ds. konsultingu i analiz oraz Wojciech Kowalczuk, WIPASZ, Kierownik ds. Projektów

Krok dalej niż ERP. Czyli o Impulsie w Wipaszu.

PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
  • 11:30

PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.

MEATing the World. Skąd ten smak?
  • 12:00
  • Bartosz Kędzia, Symrise AG

MEATing the World. Skąd ten smak?

Jedyne, czego można być, w życiu pewnym, to zmiana – nowe realia na rynku mięsa.
  • 12:30
  • Grzegorz Mech, Business Development Manager, GfK Consumer Panels & Services

Jedyne, czego można być, w życiu pewnym, to zmiana – nowe realia na rynku mięsa.

Sklep firmowy - inny niż wszystkie.
  • 13:00
  • Katarzyna Ćwik, Dyrektor Handlowy, Prokurent, Moguntia Food Polska

Sklep firmowy - inny niż wszystkie.

Robogreen - zielone rozwiązania w branży opakowań.
  • 13:15
  • Lidia Jusis-Wójcik, Business Development Manager, Roboplast Sp. z o.o.

Robogreen - zielone rozwiązania w branży opakowań.

  • 13:30
  • W trakcie ustaleń

W trakcie ustaleń

Wykorzystanie systemów wizyjnych w celu poprawy procesów, podnoszenia jakości i optymalizacji kosztów.
  • 13:45
  • Krzysztof Wyszyński, AVICON

Wykorzystanie systemów wizyjnych w celu poprawy procesów, podnoszenia jakości i optymalizacji kosztów.

PRZERWA OBIADOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
  • 14:00

PRZERWA OBIADOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.

Wyzwania ciekawych czasów – polski sektor mięsny AD 2022.
  • 15:00
  • DEBATA EKSPERCKA - Moderator: Grzegorz Kozieja, Dyrektor Biura Analiz Sektora Rolno-Spożywczego Departament Międzynarodowy Hub Food&Agri.

Wyzwania ciekawych czasów – polski sektor mięsny AD 2022.

Zakończenie części merytorycznej pierwszego dnia Kongresu MEATing 2022.
  • 16:30

Zakończenie części merytorycznej pierwszego dnia Kongresu MEATing 2022.

“MEATing the World. Skąd ten smak?” – PIERWSZA GRUPA
  • 16:45
  • ZAMKNIĘTE WARSZTATY Symrise AG (rozwiązania smakowe dla branży mięsnej)
  • UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 003 595

“MEATing the World. Skąd ten smak?” – PIERWSZA GRUPA

“MEATing the World. Skąd ten smak?” – DRUGA GRUPA
  • 17:45
  • ZAMKNIĘTE WARSZTATY Symrise AG (rozwiązania smakowe dla branży mięsnej)
  • UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 003 595

“MEATing the World. Skąd ten smak?” – DRUGA GRUPA

Uroczysta Gala - Ceremonia wręczenia nagród w konkursie “To mi smakuje! Eksperci rekomendują”.
  • 20:00
  • DRESS CODE: Creative black tie

Uroczysta Gala - Ceremonia wręczenia nagród w konkursie “To mi smakuje! Eksperci rekomendują”.

Rozpoczęcie 2. dnia Kongresu MEATing 2022.
  • 9:00
  • Marek Bielski

Rozpoczęcie 2. dnia Kongresu MEATing 2022.

Green Claims w znakowaniu żywności.
  • 9:05
  • Katarzyna Szatkowska, Centrum Znakowania Żywności

Green Claims w znakowaniu żywności.

Prezentacja merytoryczna
  • 9:30
  • Małgorzata Stachowiak, Dyrektor ds. Badań Mikrobiologicznych, J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.

Prezentacja merytoryczna

Uzdatnianie wody w przemyśle mięsnym - bezpieczny produkt i instalacje.
  • 10:00
  • Marta Marjanowska, Dyrektor Zarządzający/ Prokurent, Przedsiębiorstwo MARCOR Jan Marjanowski

Uzdatnianie wody w przemyśle mięsnym - bezpieczny produkt i instalacje.

Kontrola jakości koloru w przemyśle spożywczym.
  • 10:15
  • Andrzej Wojtkowski, Sales Engineer, Konica Minolta Sensing Europe B.V.

Kontrola jakości koloru w przemyśle spożywczym.

  • 10:30
  • Eurofins Polska Sp. z o.o.

Temat w trakcie ustaleń

Temat w trakcie ustaleń
  • 10:45
  • MANE / WIPOL

Temat w trakcie ustaleń

System QAFP – odpowiedź na potrzeby świadomych klientów.
  • 11:00
  • Jolanta Ciechomska, Kierownik ds. Systemu QAFP, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego

System QAFP – odpowiedź na potrzeby świadomych klientów.

PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
  • 11:15

PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.

Mikrobiologiczny Model Prognostyczny - narzędzie do walidacji terminów przydatności i bezpieczeństwa Twojego produktu.
  • 12:00
  • dr inż. Elżbieta Rosiak, Prezes Zarządu ProgFood

Mikrobiologiczny Model Prognostyczny - narzędzie do walidacji terminów przydatności i bezpieczeństwa Twojego produktu.

Policzmy się z bakteriami – mikrobiologia prognostyczna w praktyce i nie tylko.
  • 12:30
  • Szymon Ośko, Dyrektor Zarządzający ds. Jakości, Joanna Gredka, Koordynator ds. Mikrobiologii i Chemii Żywności, Ewa Trojanowska, Pełnomocnik ds. jakości, Animex Sp. z o.o.

Policzmy się z bakteriami – mikrobiologia prognostyczna w praktyce i nie tylko.

Optymalizacja wydajności produkcji poprzez odzysk białka - Alfa Laval CentriFlow.
  • 13:15
  • Konrad Kowalczyk, Sales Engineer ALFA LAVAL

Optymalizacja wydajności produkcji poprzez odzysk białka - Alfa Laval CentriFlow.

Biofilmy, bioaerozole i inne biologiczne zagrożenia zawodowe w przemyśle mięsnym.
  • 13:30
  • dr Anna Ławniczek-Wałczyk, Pracownia Zagrożeń Biologicznych, Centralny Instytut Ochrony Pracy - Państwowy Instytut Badawczy

Biofilmy, bioaerozole i inne biologiczne zagrożenia zawodowe w przemyśle mięsnym.

PRZERWA OBIADOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
  • 14:00

PRZERWA OBIADOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.

Jakość - systemy, zagrożenia, wymagania.
  • 15:00
  • DEBATA EKSPERCKA

Jakość - systemy, zagrożenia, wymagania.

ZAKOŃCZENIE KONGRESU MEATing 2022.
  • 16:30

ZAKOŃCZENIE KONGRESU MEATing 2022.

Uroczysta kolacja kończąca Kongres MEATing 2022.
  • 18:00
  • DRESS CODE: Business smart

Uroczysta kolacja kończąca Kongres MEATing 2022.

Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w Agendzie wydarzenia.

Copyright 2022 - Kongres MEATing | GeminiGroup.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej
o Kongresie MEATing 2022?
Zostaw kontakt
- zadzwonimy do Ciebie