AGENDA

Kongresu MEATing 2023

UWAGA

To jest Agenda z 2023 roku

Rozpoczęcie Kongresu technologów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej MEATing 2023
  • 9:00
  • Marek Bielski

Rozpoczęcie Kongresu technologów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej MEATing 2023

Nowoczesne i energooszczędne rozwiązania FRIZO z zakresu chłodnictwa przemysłowego, wentylacji i pomp ciepła.
  • 9:15
  • Sławomir Kubiczek Prezes Zarządu, Jarosław Pokorski Wiceprezes Zarządu FRIZO Sp. z o.o.

Nowoczesne i energooszczędne rozwiązania FRIZO z zakresu chłodnictwa przemysłowego, wentylacji i pomp ciepła.

Wyzwania branży mięsnej na lata 2023-2024 - czy zabraknie pracowników?
  • 9:30
  • Damian Guzman, zastępca Dyrektora Generalnego Gremi Personal

Wyzwania branży mięsnej na lata 2023-2024 - czy zabraknie pracowników?

Wstęp - SAP Polska Sp. z o.o.
  • 9:45
  • Aleksander Rybicki

Wstęp - SAP Polska Sp. z o.o.

SAP S4HANA Meat&Fish Management – rozwiązanie branżowe do planowania, kontroli i śledzenia procesu przetwarzania mięsa i ryb.
  • 9:50
  • Paweł Dziwiński, Plaut Consulting Polska sp. z o.o.

SAP S4HANA Meat&Fish Management – rozwiązanie branżowe do planowania, kontroli i śledzenia procesu przetwarzania mięsa i ryb.

Jak przejąć kontrolę nad procesami produkcyjnymi dzięki SAP Manufacturing Execution System?
  • 10:10
  • Bartosz Węcławek, IPOPEMA Business Consulting

Jak przejąć kontrolę nad procesami produkcyjnymi dzięki SAP Manufacturing Execution System?

Zastosowanie technologii LNG w przemyśle mięsnym.
  • 10:30
  • Jakub Musiał CRYOGAS M&T Poland Sp. z o.o.

Zastosowanie technologii LNG w przemyśle mięsnym.

Senior wśród dostawców ERP, czyli 35 lat BPSC | O podejściu do Klientów, rozwoju systemu i jakości wdrożeń.
  • 10:45
  • Andrzej Szubryt, Marceli Mila, BPSC Sp. z o.o.

Senior wśród dostawców ERP, czyli 35 lat BPSC | O podejściu do Klientów, rozwoju systemu i jakości wdrożeń.

Praktyczne wskazówki jak zredukować koszty i zadbać o środowisko w  zakładach produkcyjnych.
  • 11:00
  • Tatiana Perczak-Szanowska, Prezes Zarządu BUSCH Polska Sp. z o.o.

Praktyczne wskazówki jak zredukować koszty i zadbać o środowisko w zakładach produkcyjnych.

Wyzwania branży mięsnej i sposoby pozyskiwania finansowania w czasach dekarbonizacji.
  • 11:15
  • Michał Gatkowski, VIVERNO Sp. z o.o.

Wyzwania branży mięsnej i sposoby pozyskiwania finansowania w czasach dekarbonizacji.

PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
  • 11:30

PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.

Debata ekspercka z udziałem Przedstawiciela Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
  • 12:00
  • Debatę poprowadzi: Tomasz Parzybut, Prezes Zarządu Głównego SRW RP

Debata ekspercka z udziałem Przedstawiciela Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

PRZERWA OBIADOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
  • 13:30

PRZERWA OBIADOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.

Środki krajowe, KPO oraz nowa perspektywa finansowa 2021-2027 dla inwestycji w przemyśle mięsnym.
  • 14:15
  • Józef Adam Kowalczyk, Euro-Most

Środki krajowe, KPO oraz nowa perspektywa finansowa 2021-2027 dla inwestycji w przemyśle mięsnym.

Street Food - ulice pełne smaków.
  • 14:30
  • Bartosz Kędzia, SYMRISE AG, Aromat Vertex

Street Food - ulice pełne smaków.

Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy. Mięso i przetwory mięsne w zakupach Polaków.
  • 15:00
  • Grzegorz Mech, Business Development Manager GfK Polonia

Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy. Mięso i przetwory mięsne w zakupach Polaków.

Ograniczanie kosztów i poprawa jakości czyli robotyzacja w przemyśle mięsnym.
  • 15:30
  • Sebastian Dmytryk – Inżynier Sprzedaży Robotów Przemysłowych STÄUBLI ŁÓDŹ

Ograniczanie kosztów i poprawa jakości czyli robotyzacja w przemyśle mięsnym.

Ostrzenie noży i jego wpływ na wydajność pracy i koszty przedsiębiorstwa. -
  • 15:45
  • Piotr Brzeski CULTERY SOLUTIONS

Ostrzenie noży i jego wpływ na wydajność pracy i koszty przedsiębiorstwa. -

Flexitarianizm - możliwość ekspansji na rynku dzięki surowcom roślinnym
  • 16:00
  • Lidia Michna C.E. Roeper GmbH

Flexitarianizm - możliwość ekspansji na rynku dzięki surowcom roślinnym

Trendy sprzedaży - top 8 nieoczywistych osłonek naturalnych
  • 16:15
  • Jarosław Szkuć Menadżer do obsługi klientów kluczowych, Paweł Plewa Sales Manager JELUX Polska Sp. z o.o.

Trendy sprzedaży - top 8 nieoczywistych osłonek naturalnych

Wydajne rozwiązania dla produkcji: efektywne krojenie, transport i pakowanie z jednego źródła.
  • 16:30
  • Jolanta Wyszkowska, WEBER Poland Sp. z o.o.

Wydajne rozwiązania dla produkcji: efektywne krojenie, transport i pakowanie z jednego źródła.

Zakończenie części wykładowej pierwszego dnia Kongresu MEATing 2023
  • 16:45

Zakończenie części wykładowej pierwszego dnia Kongresu MEATing 2023

Street Food - ulice pełne smaków.
  • 16:50
  • UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 250 794
  • ZAMKNIĘTE WARSZTATY Symrise AG - PIERWSZA GRUPA

Street Food - ulice pełne smaków.

WARSZTATY Z PRAWA ŻYWNOŚCIOWEGO
  • 16:50
  • UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 250 794
  • ZAMKNIĘTE WARSZTATY Centrum Znakowania Żywności - PIERWSZA GRUPA

WARSZTATY Z PRAWA ŻYWNOŚCIOWEGO

Street Food - ulice pełne smaków.
  • 17:45
  • UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 250 794
  • ZAMKNIĘTE WARSZTATY Symrise AG - DRUGA GRUPA

Street Food - ulice pełne smaków.

WARSZTATY Z PRAWA ŻYWNOŚCIOWEGO
  • 17:45
  • UWAGA! WYMAGANA REJESTRACJA - więcej informacji pod nr telefonu: 794 250 794
  • ZAMKNIĘTE WARSZTATY Centrum Znakowania Żywności - DRUGA GRUPA

WARSZTATY Z PRAWA ŻYWNOŚCIOWEGO

Uroczysta Gala - Ceremonia wręczenia nagród w konkursie “To mi smakuje! Eksperci rekomendują” oraz w Plebiscycie “Lider Ekomodernizacji”.
  • 20:00
  • DRESS CODE: Creative black tie

Uroczysta Gala - Ceremonia wręczenia nagród w konkursie “To mi smakuje! Eksperci rekomendują” oraz w Plebiscycie “Lider Ekomodernizacji”.

Rozpoczęcie 2. dnia Kongresu MEATing 2023
  • 9:00
  • Marek Bielski

Rozpoczęcie 2. dnia Kongresu MEATing 2023

Mikrobiologia na papierze albo Pudełko Niespodzianka
  • 9:05
  • Małgorzata Stachowiak, Dyrektor ds. Badań Mikrobiologicznych, J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.

Mikrobiologia na papierze albo Pudełko Niespodzianka

Poprawa higieny i bezpieczeństwa produkcji w przemyśle mięsnym poprzez kontrolę wilgotności
  • 9:30
  • Piotr Chojnacki, MUNTERS Sp. z o.o.

Poprawa higieny i bezpieczeństwa produkcji w przemyśle mięsnym poprzez kontrolę wilgotności

GATEWAY – interaktywna walidacja procesów mycia i dezynfekcji
  • 9:45
  • Marcin Ciemięga, International Key Account Manager KERSIA Polska Sp. z o.o.

GATEWAY – interaktywna walidacja procesów mycia i dezynfekcji

Program Weryfikacji TÜV SÜD Polska „Dobrostan zwierząt”
  • 10:00
  • Aneta Sikorska, TÜV SÜD Polska Sp. z o.o.

Program Weryfikacji TÜV SÜD Polska „Dobrostan zwierząt”

Karta produktu
  • 10:15
  • Piotr Włodawiec Kancelaria Radców Prawnych i Adwokatów Prokurent Sp.p.

Karta produktu

Przestrzeń, która ogranicza
  • 10:30
  • Karol Krowiak Mitsubishi Electric Europe B.V. (Sp. z o.o.)

Przestrzeń, która ogranicza

Inspexx 210 - jako alternatywa dla sterylizacji termicznej 82 st. C
  • 10:45
  • Damian Zieliński ECOLAB Sp. z o.o.

Inspexx 210 - jako alternatywa dla sterylizacji termicznej 82 st. C

Nowoczesne systemy chłodzenia „czystej” wody technologicznej do 0,5 st. C.
  • 11:00
  • Tomasz Skawiński COLDTEAM

Nowoczesne systemy chłodzenia „czystej” wody technologicznej do 0,5 st. C.

Presentation of EHEDG Organization
  • 11:15
  • Dimitri Tavernarakis, Global Hygienic Design Excellence Lead, RDQ, Mondelēz International RD&Q Sp. z o.o.

Presentation of EHEDG Organization

PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
  • 11:30

PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.

Znaczenie prognozowania mikrobiologicznego w zapewnianiu bezpieczeństwa żywności
  • 12:00
  • dr inż. Elżbieta Rosiak, Prezes Zarządu ProgFood Sp. z o.o.

Znaczenie prognozowania mikrobiologicznego w zapewnianiu bezpieczeństwa żywności

Jakość ma głos! O skutecznej komunikacji w biznesie.
  • 12:30
  • Szymon Ośko, Dyrektor Zarządzający ds. Jakości, Joanna Gredka, Ekspert ds. Bezpieczeństwa Żywności Animex Foods Sp. z o.o.

Jakość ma głos! O skutecznej komunikacji w biznesie.

Zrównoważona optymalizacja linii do wytopu tłuszczu
  • 13:00
  • Maciej Głogowski, Alfa Laval Polska Sp. z o.o.

Zrównoważona optymalizacja linii do wytopu tłuszczu

Jak uzyskać najwyższą jakość podczas trybowania mięsa białego i czerwonego. Nowatorskie, unikalne rozwiązania zastosowane w urządzeniach Mayekawa.
  • 13:15
  • Justyna Zielińska, Dyrektor Food Division, Bartosz Słowiński, Project Manager MAYEKAWA Polska Sp. z o.o.

Jak uzyskać najwyższą jakość podczas trybowania mięsa białego i czerwonego. Nowatorskie, unikalne rozwiązania zastosowane w urządzeniach Mayekawa.

"Drugie życie" surowców ubocznych przemysłu rolno-spożywczego - możliwości wykorzystania do opracowania innowacyjnych produktów spożywczych i dodatków do żywności.
  • 13:30
  • dr inż. Łukasz Łopusiewicz Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

"Drugie życie" surowców ubocznych przemysłu rolno-spożywczego - możliwości wykorzystania do opracowania innowacyjnych produktów spożywczych i dodatków do żywności.

Skok przez płotki, czyli hurdle technology
  • 13:50
  • Kamila Kuik, CEE Microbiology Technical Manager ALS Food&Pharmaceutical Polska

Skok przez płotki, czyli hurdle technology

PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.
  • 14:20

PRZERWA KAWOWA. NETWORKING. ROZMOWY NA STOISKACH.

DEBATA EKSPERCKA: Jakość - systemy, zagrożenia, wymagania.
  • 15:00
  • MODERATORKA: Klaudia Kołodziej, Hamilton Sp. z o.o.
  • UCZESTNICZKI / UCZESTNICY DEBATY: ANIMEX, HAMILTON, FOOD WELL, SEALED AIR, FRIZO

DEBATA EKSPERCKA: Jakość - systemy, zagrożenia, wymagania.

Rozstrzygnięcie Grywalizacji kongresowej, wręczenie nagród rzeczowych zwycięzcom. Zakończenie Kongresu MEATing 2023
  • 16:30

Rozstrzygnięcie Grywalizacji kongresowej, wręczenie nagród rzeczowych zwycięzcom. Zakończenie Kongresu MEATing 2023

OBIAD
  • 16:45

OBIAD

Agenda kongresowa jest dostępna również w naszej aplikacji.

Aplikacja kongresowa

Pobierz już dziś!

AppStore (iOS) | Google Play (Android)

Get AppsGet Apps

APLIKACJA KONGRESOWA pozwoli Ci m.in.:

przeglądać i filtrować Agendę wydarzenia,
*
oznaczać najciekawsze pozycje w Agendzie,
*
zapoznać się z Prelegentami,
*
poznać Partnerów wydarzenia,
*
oceniać prezentacje,
*
wziąć udział w GRYWALIZACJI i wygrać CENNE NAGRODY RZECZOWE,
*
rozmawiać na czacie z innymi uczestnikami Kongresu,
*
nawiązać kontakt z innymi uczestnikami Kongresu,
*
umówić się na spotkanie z innymi uczestnikami Kongresu,
*
stworzyć wirtualną wizytówkę i dzielić się nią z innymi uczestnikami Kongresu,
*
dzielić się na bieżąco z innymi uczestnikami, swoimi wrażeniami, na wall-u konferencyjnym (zdjęcia, filmy, wpisy).

Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w Agendzie wydarzenia.