
W Konkursie "To mi smakuje! Eksperci rekomendują", poddajesz swoje produkty ocenie aż dwóch Komisji konkursowych: jury złożonego z ekspertów branżowych i kucharzy oraz ekspertom z sieci handlowych, którzy na co dzień zajmują się produktami mięsno-wędliniarskimi w swoich sieciach. Jest to zatem niebywała okazja, by zaprezentować swoje wyroby przed przedstawicielami dużych sieci handlowych.
Nowoczesne kategorie produktowe, w jakich oceniane są dostarczone przez Państwa produkty, pozwolą na stworzenie kreatywnych kampanii reklamowych dotyczących nagrodzonych wyrobów.
Kategorie konkursowe:
- Żywność wygodna, która jest odpowiedzią na potrzeby naszych czasów, a jej sprzedaż rośnie lawinowo;
- Bliżej natury, produkty które wychodzą na przeciw coraz bardziej świadomym konsumentom, którzy cenią wyjątkowy smak tradycyjnych wyrobów mięsnych;
- Produkt innowacyjny (np. roślinne zamienniki mięsa) – bo przecież spora grupa konsumentów najbardziej lubi to co nowe i modne. Tak, żywność stała się również kreatorem określonych mód i określa jej konsumentów;
- Produkty dla dzieci, które kupują rodzice chcący zadbać o zdrowie i doskonałe samopoczucie swoich pociech;
- Mój hit – produkty, które każdy producent posiada w swoim asortymencie, które są jego „perełkami” i które zawsze warto wesprzeć dodatkowymi działaniami promocyjnymi.
- Kooperator – wspaniały wynik doskonałej współpracy – dowolny produkt – kategoria, w której uhonorowani zostaną zarówno Producent wyrobu jak i Dostawca technologii (firma), z którą Producent współpracował przy projektowaniu tego wyrobu.
OCENA WYROBÓW ODBYŁA SIĘ W DNIU 14 maja 2025 r. w MCC Mazurkas, Ożarów Mazowiecki.
Rozstrzygnięcie Konkursu oraz wręczenie okolicznoścowych Medali oraz Dyplomów, odbędzie się podczas UROCZYTEJ GALI ZWYCIĘZCÓW, w pierwszym dniu Kongresu MEATing 2025 (3 czerwca 2025 r.).