Vaess Agersol to dynamicznie rozwijająca się firma produkcyjna z branży spożywczej, której historia rozpoczęła się w 2012 roku.
Dzięki strategicznemu połączeniu w 2018 roku z renomowaną firmą Vaessen-Schoemaker Industrial S.AU., która od blisko 80 lat wyznacza standardy innowacji w sektorze spożywczym, Vaess Agersol ugruntował swoją pozycję jako ekspert w wykorzystaniu wodorostów morskich do tworzenia innowacyjnych rozwiązań, takich jak osłonki alginianowe i koekstruzja wykorzystywanych między innymi w produkcji wędlin i jakże popularnych kabanosów.
Pasją firmy jest tworzenie nowoczesnych rozwiązań dla przemysłu spożywczego, opartych na najwyższych standardach jakości, innowacyjności i efektywności kosztowej.
Wspierając swoich klientów kompleksowym doradztwem technologicznym i technicznym, Vaess Agersol nieustannie dąży do kreowania nowej jakości produktów i sprostania nawet najbardziej wymagającym oczekiwaniom.