Pasjonatka smaku i technologii żywności z ponad 20-letnim doświadczeniem
Cześć!
Nazywam się Agata Milińska i od ponad dwóch dekad jestem związana z branżą spożywczą.
Moja przygoda zaczęła się w Zakładach Mięsnych Bartek w Sierakowie Wielkopolskim, gdzie nauczyłam się podstaw przetwórstwa mięsa.
Później pracowałam w takich firmach jak Tarczyński, Animex i Gzella, gdzie zdobywałam doświadczenie w produkcji wędlin i innych produktów mięsnych.
Przez kilka lat pracowałam również w firmie Promar, gdzie zajmowałam się sprzedażą dodatków do żywności i przypraw. To tam rozwinęłam swoją pasję do eksperymentowania z nowymi smakami i technologiami.
Obecnie pracuję w firmie Kerry jako Menedżer Sprzedaży, gdzie odpowiadam za sprzedaż dodatków do żywności w sektorze mięsnym w Polsce.
Uwielbiam łączyć moją wiedzę technologiczną z pasją do smaku, pomagając klientom w tworzeniu produktów, które pokochają konsumenci.