Absolwentka Politechniki Łódzkiej, Wydziału Biotechnologii i Nauki o Żywności, z prawie 20- letnim doświadczeniem w branży spożywczej.
Przez 13 lat karierę zawodową rozwijała pełniąc funkcję Pełnomocnika ds. Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością w przetwórstwie jajczarskim a następnie zbóż ekspandowanych, przygotowując do certyfikacji standardów takich jak BRCGS, IFS, ISO 2200, BIO, specjalnych wymagań klientów np. certyfikacja Kosher, Hallal, Gluten Free, Bio Sigel, V-label, SMETA, wymagań produkcji dla McDonalds i sieci handlowych.
Od ponad 6 lat jest czynnym audytorem BRCGS Food, IFS Food-Logistics-Broker, ISO 22000, ISO 9001 i standardów sieci handlowych, w ciągu których przez 5 lat jako Kierownik Jednostki Certyfikującej Wyroby TUV NORD Polska.
W TUV Rheinland pełni rolę Regional Product Manager wspierającego rozwój kierunków certyfikacji z obszaru Bezpieczeństwa Żywności w Polsce i Europie, utrzymując uprawnienia Audytorskie, Decyzji Certyfikacyjnej, dzieląc się wiedzą jako Trener.