Cześć!
Nazywam się Mariusz Rosa i od ponad 26 lat jestem związany z branżą spożywczą.
Swoją karierę zawodową rozpocząłem w Zakładach Mięsnych RAWA, gdzie zdobywałem doświadczenie w zakresie procesów produkcji wędlin – zarówno od strony technologicznej, jak i technicznej.
Kolejnym krokiem była praca w firmie Broste, która jako jedna z pierwszych w Polsce wprowadzała technologię wędzenia przy użyciu kondensatów dymu. Wraz ze zmianami właścicielskimi Broste zostało przejęte najpierw przez firmę Arnaud, a następnie przez Azelis.
Obecnie pracuję w Azelis na stanowisku Senior Sales Managera.
Odpowiadam za sprzedaż dodatków do żywności w branży mięsnej, ze szczególnym uwzględnieniem szeroko pojętego sektora dymów wędzarniczych.
Prywatnie jestem mężem, ojcem dorosłej córki i piętnastoletniego syna.
Moją pasją jest turystyka motocyklowa typu adventure oraz jazda hard enduro.